CUM SĂ TRECEM CU BINE DE MASA DE REVELION

0
513

Pentru mulți dintre noi, perioada sărbătorilor de iarnă este o adevărată provocare, din punct de vedere al evitării exceselor, mai ales al celor alimentare. În multe cazuri, excesele duc la prezența în unitățile de urgență, lucru care poate fi evitat prin respectarea unor sfaturi simple. Dacă le respectați, cu siguranță veți evita situațiile neplăcute, cum ar fi indigestiile, care pot crea o mare stare de disconfort. Iată care sunt acestea:

Mănâncă puțin și des. Este foarte important ca porțiile de mâncare să fie mici, mai ales că aportul caloric al sortimentelor pregătite de Sărbători este foarte mare.

Alternați sortimentele de mâncare. Încercați următorul lucru: alternați mâncărurile ușoare cu cele grase și ,,presărați” alimente sănătoase, ori de câte ori puteți: fructe, legume, semințe care să ajute digestia.

Alcool consumat ponderat. Încercați să nu exagerați cu alcoolul, nu face casă bună cu alimentele grase și consumul excesiv de mâncare. Mai mult, dacă suferiți de diferite afecțiuni medicale, acesta ar trebui să fie un impediment în plus.

Hidratare. Consumați cât mai multe lichide, pentru a ajuta digestia, de preferat apă. Aceasta reduce și pofta de mâncare, pentru că organismul va avea senzația că este plin,în momentul în care consumați apă.

Faceți mișcare. Faceți drumuri prin casă sau afară și puneți corpul în mișcare. În acest fel, ajutați și digestia, dar și întregul organism, care nu se va mai simți copleșit de procesarea mâncărurilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 19