APROAPE 2800 DE PERSOANE VACCINATE, DOAR 7 REACȚII ADVERSE MINORE

0
454

În  primele trei zile de vaccinare,  aproape 2800 de cadre medicale au fost vaccinate.

Potrivit Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, doar șapte persoane  au înregistrat reacții adverse, considerate  „comune și minore”,   două reacții de tip local, cu durere la locul injectării și patru reacții generale, două febrile și două alergice de tip urticarie.

Campania de vaccinare a cadrelor medicale continuă în toată țară, zeci de mii de angajați din sistemul sanitar urmând să fie imunizați.

Ieri, alte peste 140 de mii de doze de ser anti-covd au ajuns în România, cu trei aeronave care au aterizat pe aeroporturile din  București, Timișoara și Cluj.

România va dona Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin anti-covid. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis în prima să vizită oficială la Chișinău după alegerea Maiei Sandu că șef al statului. Vaccinurile împotriva coronavirusului ar urmă să ajungă abia în mai 2021, iar ele vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical , aflat în prima linie în lupta cu temutul virus. Dozele de vaccin anticovid fac parte dintr-un pachet mai larg de ajutoare destinate Chișinăului. România va trimite și 6.000 de tone de motorină pentru a veni în sprijinul agricultorilor, afectați și ei de pandemie, 100 de milioane de euro granturi nerambursabile și 250.000 de euro pentru independența mass media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 88