ANUL 2021 VINE CU MAJORĂRI DE TAXE PENTRU BUZOIENI

0
458

Anul 2021 vine cu taxe locale mai mari în municipiul Buzău. Consiliului Local Municipal a aprobat, în cadrul ultimei ședințe din acest an un proiect privind indexarea taxelor și impozitelor locale, pentru anul 2021, cu rata anuală a inflației, respectiv 3,8 la sută. În anumite situații însă, taxele locale pe clădiri rezidențiale se majorează și cu 50 la sută, în funcție de zona imobilului. Majorarea taxelor a fost motiv de dispută în cadrul ședinței Consiliului Municipal.

Edilul Constantin Toma spune însă că această creştere a impozitelor și cu 50 la sută este suportabilă pentu populație, o asemenea măsură fiind luată şi în alte oraşe vecine, cum ar fi Galaţi şi Ploieşti. Toma spune că fiecare familie va plăti în plus între 20 și 30 de lei.

Proiectul privind majorarea taxelor şi impozitelor locale a fost aprobat cu 15 voturi pentru, 6 voturi împotrivă şi o abţinere.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Buzău, s-a mai decis ca în cazul proprietarilor unor imobile lăsate în paragină, majorarea să fie cu 500%.  Procentul a fost stabilit cu scopul de a-i forţa pe proprietarii clădirilor degradate, în anumite cazuri chiar Primăria Buzău, să investească în renovarea lor. Aceste imobile afectează aspectul peisajului urban şi pun în pericol celelalte clădiri din jur, dar şi pietonii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =