ROMÂNII SE POT PROGRAMA ONLINE PENTRU VACCINAREA ANTI-COVID

0
435

Platforma online unde românii se pot programa pentru vaccinarea anti covid este disponibilă începând de ieri. În prima etapă, platforma este accesibilă doar pentru angajații din domeniile sănătate și social.

Ulterior va fi activat și accesul pentru celelalte două grupe de vaccinare, grupa a ÎI-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală.

Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul.

De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare.

 

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Programează-te aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =