O NOUĂ TRANȘĂ DE VACCIN ANTI-COVID AJUNGE ÎN ROMÂNIA PE 29 ȘI 30 DECEMBRIE

0
361

Următoarea tranșă de vaccinuri pentru România a fost amanata cu o zi, desi transportul initial, de 150 de mii de doze, urma sa ajunga astazi. Livrarea este întârziată în opt țări din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, care nu a reușit să transmită transportatorului cutiile cu vaccin.

Noile tranşe din vaccinul anti-COVID-19 vor sosi în România maine, 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar pe 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi. Ulterior, dozele vor fi distribuite catre cele 370 de centre de imunizare din unitatile medicale.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România ieri dimineață. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS COV2 a fost și primul român vaccinat.

Aproape o mie de cadre medicale au fost vaccinate, ieri, până la ora 18.00, la nivelul întregii ţări, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19. Nicio persoană imunizată nu a prezentat efecte adverse.

Cadre medicale din 10 spitale, aflate în prima linie în lupta cu pandemia de Covid, au primit prima doză de vaccin. Imunizarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare continuă astazi si maine.

Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în primele sase luni ale anului ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 81