CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-COVID A ÎNCEPUT ÎN ROMÂNIA

0
393

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat astăzi, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Mihaela Anghel, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Primele 20 de cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara au primit vaccinul anti-COVID, duminică, rata de vaccinare fiind de aproape 90% din personal, a declarat pentru Agerpres managerul spitalului, dr. Cristian Oancea. El a precizat că unitatea a primit 500 de doze de vaccin şi că au fost doar câţiva angajaţi din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea.

15 cadre medicale din judeţul Maramureş au fost vaccinate duminică, în prima oră de la demararea campaniei, a declarat responsabilul de activitate, dr. Vasile Bonaţ, de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” din Iaşi, medicul anestezist Florin Roşu, este prima persoană din judeţ care a fost vaccinată contra SARS-CoV-2. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, după începerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, că acest moment este unul „de speranţă”, însă a atras atenţia că trebuie să fim în continuare precauţi în următoarele şase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + = 19