CONCEDIERI COLECTIVE, LA URBIS SERV

0
1105
Sursa foto: Arhivă

Veste șoc, în prag de sărbători, la societatea Urbis Serv,  societate din subordinea Primăriei Buzău. Peste 180 de locuri de muncă prevăzute în organigrama după care a funcționat până acum Urbis Serv vor fi tăiate. Propunerea de reducere a nu mai puțin de 184 de posturi din cadrul societății a stârnit numeroase discuții în ultima ședință a Consiliului Municipal Buzău din acest an.

Discuțiile aprinse au continuat, iar controversele au fost lămurite, în mare parte, de către directorul societății Urbis Serv, Dan Cuza. Acesta a explicat că, de fapt, numărul angajaților care vor rămâne fără locuri de muncă în prag de sărbători este mult mai mic. El a menționat că este vorba despre tăierea din organigramă a posturilor care oricum nu erau ocupate, iar, în realitate, doar 34 de persoane vor fi concediate.

Directorul Urbis Serv a mai precizat că cei mai mulți dintre angajații concediați sunt din zona TESA, cu salarii mari. Astfel, prin aceste disponibilizări, societatea va economisi 130.000 de lei lunar și 1,6 milioane de lei pe an. Până acum, Urbis Serv a funcționat cu 271 persoane angajate, din cele 421 de posturi, care au fost create inițial în structura societății. Proiectul de reducere a numărului de posturi de la Urbis a fost aprobat cu 15 voturi ,,pentru”, 3 ,,abțineri” și 4 voturi ,,împotrivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =