DEPRESIA DE SĂRBĂTORI

0
318

În perioada sărbătorilor de iarnă, numărul cazurilor de depresie crește semnificativ. Singurătatea din apropierea Crăciunului și Revelionului poate agrava starea unor persoane predispuse a acuza stări depresive. Mai grav, în acest an, perioada sărbătorilor de iarnă coincide cu cea în care sunt impuse restricții pentru evitarea răspândirii noului cornonavirus, întâlnirile între rude și prieteni fiind interzise.

Specialiștii spun că pentru a combate sentimentul de singurătate există nevoie de comunicare cu rudele și prietenii. Chiar dacă nu este vorba de intercațiune directă, noile platforme online de socializare online ar putea crea punte de legătură cu persoanele dragi.

În sezonul rece, nu doar singurătatea de sărbători constituie motiv de depresie pentru anumite persoane. Unii psihologi spun că atunci când ziua se scurtează şi avem mai puţină lumină, organismul uman suferă o serie de modificări hormonale şi de neurotransmiţători, care fac ca unele persoane să aibă o dispoziţie modificată, cu tendinţe către depresie, chiar dacă nu neapărat în forma sa patologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 77