STAREA DE ALERTĂ, PRELUNGITĂ CU ACELEAȘI RESTRICȚII

0
358

Starea de alertă va fi prelungită în România pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat aseară ca asta înseamnă că sărbătorile de iarnă vor fi celebrate de români cu restricții, fiind în vigoare aceleași reguli ca până acum – cea mai importantă în acest sens fiind circulația după ora 23:00, doar cu motiv întemeiat.

Principala recomandare este ca adunările în familie să fie cât mai restrânse, astfel încât după sărbători să nu ne trezim cu o și mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS COV 2. De sărbătorile de iarnă, și în special de Revelion, nu vor  mai fi organizate petreceri în stradă, așa cum s-a întâmplat până acum. În privința colindatului de Crăciun,  recomandarea este  ca aceasta tradiție să fie evitată în acest an, pentru că mersul din casă în casă poate crește mult riscul de infecție cu noul coronavirus.

Despre  tradiția sacrificării porcului de Crăciun, Arafat a afirmat că nu este „scris nicăieri” că această activitate este interzisă. Stațiunile de schi vor fi deschise, inclusiv telecabina, dar cu număr redus de persoane, de cel mult 10, iar rezervările pentru vacanțe sunt permise, însă „cu respectarea regulilor” din starea de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 12