MEDICII DE FAMILIE, CARE NU ÎŞI MONITORIZEAZĂ PACIENŢII COVID-19 ASIMPTOMATICI SAU CU FORME UŞOARE, VOR PRIMI SANCȚIUNI MAI MICI

0
511
Sursa foto: joblist.md

Potrivit unei OUG publicată în Monitorul Oficial, care va intra în vigoare începând de astăzi, prevede că medicii de familie care nu îşi respectă obligaţia pe care au încheiat-o cu casele de asigurări de a-şi monitoriza pacienţii infectaţi COVID-19 asimptomatici sau cu forme uşoare vor avea parte de scăderi mai mici a venitului acordat pentru pacienţii cu coronavirus monitorizaţi, scrie avocatnet.ro. Sancţiunea anterioară prevederea reducerea la jumătate a sumei primite pentru fiecare pacient COVID-19 monitorizat.

Potrivit ordonanței, la prima constatare, medicii primesc  avertisment scris; la a doua constatare se diminuează cu 5% venitul lunar cuvenit potrivit contractului, iar la a treia constatare şi următoarele se diminuează cu 10% venitul lunar cuvenit. Tariful pentru fiecare contract de monitorizare a stării de sănătate a pacienţilor COVID-19 încheiat între medicii de familie şi casa de asigurări de sănătate este de 105 lei.

Anterior acestei modificări, medicii erau sancţionaţi cu diminuarea cu 50% a venitului cuvenit potrivit contractului de monitorizare luna în care se constata această situaţie. Același act normativ mai prevede prelungirea cu încă 30 de zile a perioadei în care concediile medicale pentru măsura izolării pot fi acordate de medicii de familie pe baza deciziilor de izolare emise de direcţiile de sănătate publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 76