SUTE DE POLIȚIȘTI, JANDARMI ȘI POMPIERI BUZOIENI, MOBILIZAȚI LA ALEGERILE DE ASTĂZI

0
592
Sursa foto: Arhivă

Aproximativ 800 de lucrători ai M.A.I, vor asigura paza şi protecţia a 426 de secţii de votare constituite pe raza județului Buzău, în 367 de locații. Astfel, peste 200 de poliţişti și de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști si jandarmi, precum și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel polițiștii vor fi constituiți în 25 de echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști, iar jandarmii din cadrul IJJ Buzau și Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești vor constitui 6 echipaje de intervenție.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va avea astăzi în responsabilitate 311 de secţii de votare, constituite în 252 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 300 de poliţişti,  Inspectoratul de Jandarmi Buzau va avea în responsabilitate 100 de secții de votare dispuse în 100 de locații, unde vor fi prezenți tot atâți jandarmi, iar alte structuri ale M.A.I. vor avea în responsabilitate 15 de secții de votare.

Dat fiind actualul context epidemiologic, predarea documentelor cu  rezultatele votării către Biroul electoral de circumscripție nr. 10 județul Buzău se va desfășura în incinta Sălii Sporturilor Romeo Iamandi din municipiul Buzău, unde au fost realizate culoarele de afluire în concordanță cu masurile de prevenire a răspândirii virusului SAR COV2,  Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău asigurând ordinea publică și protecția sediului biroului electoral pe toată durata activității.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 78