AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE IMM-URILOR LA GRANTURILE PENTRU INVESTIȚII

0
433
Sursa foto:eta2u.ro

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) vor putea cere, începând de astăzi de la ora 10:00 și până pe 29 ianuarie 2021 (ora 20:00), statului granturi pentru investiții de până la 200.000 de euro, conform unui anunț recent al Ministerului Economiei. Ieri a fost oficializată procedura de înscriere în finanțare. Granturile pentru investiții reprezintă a treia formă de ajutor reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului 130/2020, pe lângă microgranturi și granturile pentru capital de lucru.

Înscrierea IMM-urilor se va face prin intermediul platformei granturi.imm.gov.ro, acolo unde viitorii solicitanți deja pot să-și creeze conturi de utilizatori. Practic, vorbim de două etapte ale înscrierii – cea în care se face contul de utilizator, cu ajutorul unei semnături electronice, și cea în care se completează și transmite formularul electronic pus la dispoziție în acest sens. Perioada în care IMM-urile vor putea să completeze și să transmită solicitarea de finanțare va putea fi prelungită, dacă e nevoie, până la epuizarea fondurilor disponibile (se estimează că minimum 3.000 de IMM-uri vor putea accesa ajutorul).

Ordinea la contractare se va face în funcție de punctajul obținut de fiecare proiect. În caz de egalitate, departajarea se va face în funcție de procentul cofinanțării, valoarea cifrei de afaceri și ordinea înscrierii. Contractele de finanțare vor trebui încheiate între IMM-uri și autorități cel târziu până în ultima zi a lunii iunie 2021. Iar derularea acestora se va face în două mari etape:

  • o perioadă de implementare de maximum 12 luni (calculate de la data intrării în vigoare a contractului de finanțare, până la depunerea cererii de rambursare/plată, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2022);
  • o perioadă de trei ani de monitorizare, începând cu anul următor acordării grantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =