MODERNIZAREA U.P.U. BUZĂU, ÎN LINIE DREAPTĂ

0
471

Ținută pe loc de birocrație timp de aproape doi ani, cea mai amplă lucrare de reabilitare de la Spitalul Județean Buzău, modernizarea Unității de Urgențe, va demara cât de curând. Asigurarea vine din partea președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a anunțat că licitația pentru desemnarea constructorului s-a încheiat. Firma câștigătoare se va ocupa, atât de proiectul ethnic, cât și de execuția lucrărilor de reabilitare a Unității Primiri Urgențe.

Licitația a desemnat drept câștigătoare asocierea formată din societățile Integral S.A., lider de asociere, Studio SQM şi Climatronic BMS.  Etapa de proiectare are ca termen șase luni după care se poate trece la construcția clădirii. Lucrarea se va realiza cu bani din bugetul Consiliului Județean, dar și de la Uniunea Europeană.

De asemenea, în paralel cu etapa de execuție trebuie organizată o nouă licitație pentru desemnarea firmei care se va ocupa cu dotarea noii unități medicale cu aparatură modernă, de ultimă generație. Pentru aceasta, proiectul are prevăzut un buget de maximum 2 milioane de euro, suma finală fiind stabilită în urma licitației.

Extinderea Unității Primiri Urgențe Buzău presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură. Noua construcție va extinde suprafaţa totală a secției la peste 1000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi. Parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical și mai multe spații de depozitare. Unitatea de Primiri Urgențe trebuie să fie dată în folosință până în decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =