TEATRUL ,,GEORGE CIPRIAN” BUZĂU LANSEAZĂ UN APEL DESCHIS PENTRU ARTIȘTII DE ANIMAȚIE 3D

0
465

Instituția buzoiană de cultură căută o artistă sau an artist de animație 3D care să facă parte din echipa internațională a proiectului „Tele-Encounters: Beyond the Human”, co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Proiectul explorează integrarea teleprezenței, a roboților și a inteligenței artificiale în artă și impactul acestor tehnologii asupra relațiilor de familie. Termen limită pentru a aplica este 31 decembrie 2020, la ora 23:59, iar candidații vor fi anunțați pe e-mail pe 8 ianuarie 2021. Pe 14-15 ianuarie 2021, aceștia vor susține un interviu on-line, iar rezultatul selecției va fi anunțat pe mail pe 19 ianuarie 2021.

,,Vrem să te avem în echipă dacă: lucrezi bine în programe de modelling și animație 3D (Cinema 4D, Maya, 3ds Max, sau alte programe similare); ești o artistă/un artist emergent/ă (maxim 30 ani) cu cel puțin 1 an de experiență de lucru; cunoști bine limba engleză (vei colabora cu o echipă internațională); lucrezi bine în echipă; te interesează procesele de lucru neconvenționale și interdisciplinare, inclusiv activitățile cu publicul; respecți termenele și locuiești în România”, se arată în anunțul transmis de Teatrul ,,George Ciprian” Buzău.

La preselecție este nevoie de CV (însoțit de formularul Acord GDPR artiști 3D completat și semnat) ; un portofoliu (digital) – în cazul proiectelor colective, te rugăm să menționezi elementele realizate de tine și o scrisoare de intenție în care să ne spui de ce dorești să faci parte din echipa de proiect (max. 3/4 dintr-o pagină A4).  Cei interesați pot trimite materialele pe e-mail la tele.encounters.teamwork@gmail.com cu subiectul „(RO) concurs animație 3D Tele-Encounters: BTH”.

Teatrul ,,George Ciprian” Buzău va organiza două ateliere la teatrul din Buzău pentru a crea modele de roboți cu ajutorul participanților (comunitatea locală). Fiecare atelier va avea patru module (roboetică, teatru, robotică, design) și vor fi conduse de patru experți, unul dintre ei fiind artista/artistul 3D. Din fiecare atelier va rezulta un concept de robot social (cum ar trebui să arate și să se poarte un robot de companie?). Unul dintre ateliere li se adresează copiilor (10-14 ani), iar celălalt seniorilor (65+ ani).

          Ce va avea de făcut artistul de animație 3D care va fi selectat în urma concursului ?

Pe 15-16 februarie 2021 va participa la o întâlnire de pregătire la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, în conexiune on-line cu toți partenerii (se va lucra în limba engleză). În luna martie 2021, trebuie să participe la a doua întâlnire de pregătire pentru stabilirea ultimelor detalii (on-line sau la Buzău – va fi stabilit)

În perioada martie-aprilie 2021va trebui să coordoneze modulul de design de roboți în colaborare cu un expert/o expertă în robotică (2 ateliere). ,,Un atelier va presupune să lucrezi cu un grup de 15 copii (10-14 ani) timp de 3-4 h (o singură zi), iar celălalt atelier să lucrezi cu un grup de 15 seniori (65+ ani) timp de 3-4 h (o singură zi). După fiecare atelier, va trebui să completezi în scris o fișă de observație”, mai anunță Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Onorariul pentru aceste activități este de 4000 lei brut, iar costurile de transport și cazare vor fi acoperite separat.

Candidatul ales pentru postul de artist de animație 3D va avea de realizat 2 modele digitale de roboți și scurte animații asociate acestora (mișcări de câteva secunde). Modelele 3D vor fi create pe baza conceptelor de roboți imaginate de public. Modelele tale vor fi integrate într-o platformă online creată de experți ai UCAM. Utilizatorii on-line ai platformei vor putea mișca modelele și vor vedea scurte animații (de exemplu, câteva secunde în care robotul e fericit sau se încruntă). Pentru a crea modelul conform specificațiilor necesare, va participa la un atelier de lucru la UCAM Murcia.

         Ce va avea de făcut? 

În luna mai 2021va trebui să participe la o sesiune de lucru de 5 zile la UCAM Murcia (cazare 4 nopți în Murcia). În mai-septembrie 2021, va trebui să realizeze 2 modele 3D de roboți și scurte secvențe animate cu reacțiile acestora. Bugetul alocat aici este de  2500 EUR brut. Costurile de transport, cazare și masă pentru deplasarea la Murcia vor fi acoperite separat. ,,Pentru a fi plătit de UCAM (ES) e necesar să ai PFA și să emiți o factură. Acceptând participarea la proiect, îți asumi responsabilitatea declarării venitului realizat în cadrul proiectului și plătirea contribuțiilor la stat”, mai anunță Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Organizatorii își rezervă dreptul de a muta toate activitățile în mediul online dacă vor fi impuse restricții în contextul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 14