DIN 2020 SE VOR PUTEA CUMPĂRA MAI MULTE TIPURI DE APARATE ELECTRICE, INCLUSIV LAPTOPURI ȘI TABLETE

0
588

Potrivit unui ordin al Ministerul Mediului, publicat recent în Monitorul Oficial, din acest an, scrie avocatnet.ro, se vor putea cere bani de la autorități pentru înlocuirea de către cei interesați a electrocasnicelor vechi cu unele care consumă mai puțină energie electrică. Voucherele vor putea fi folosite pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete. Valoarea voucherelor pentru anumite tipuri de electrocasnice, adică în cadrul viitoarei ediții a programului Rabla pentru electrocasnice se vor primi următoarele sume:

  • 500 de lei – pentru laptopuri;
  • 400 de lei – pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 300 de lei – pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și tablete;
  • 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Banii primiți de la stat, sub formă de voucher, pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi se vor putea folosi urmând trei pași: înscrierea online, în cadrul căreia se trimit mai multe date de identificare, primirea voucherului electronic și, în fine, cumpărarea, dintr-un magazin acceptat în program, a unui electrocasnic nou. Tot acolo se va face și predarea aparatului vechi. Programul nu e accesibil acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 79