POLIŢIA VA IDENTIFICA ȘOFERII CARE ÎNCALCĂ REGULILE DE CIRCULAȚIE CU AJUTORUL UNUI SISTEM MOBIL DE MONITORIZARE

0
692

Executivul a stabilit, recent, printr-o hotărâre, un proiect de investiţii, care se ridică la 126,8 milioane lei, privind dezvoltarea unui sistem mobil de monitorizare a traficului rutier ce vizează şoferii care încălcă regulile de circulaţie. Durata proiectului este de 36 de luni. Obiectul general al proiectului de investiţii îl constituie creşterea gradului de siguranţă rutieră şi întărirea capacităţii de acţiune a Poliţiei Române, prin dotarea cu autospeciale, echipamente şi infrastructură hardware şi software.

Proiectul sistemului mixt mobil de monitorizare a traficului va permite poliţiştilor, prin dotarea cu dispozitive electronice mobile de depistare a consumului de substanţe stupenfiante, să identifice rapid în trafic şoferi aflaţi sub consumul substanţelor psihoactive, scrie avocatnet.ro. În plus, proiectul urmăreşte crearea unei baze de date naţionale cu elementele de pe drumurile publice care afectează siguranţa rutieră, precum şi identificarea mai rapidă a punctelor negre – porţiuni din drumurile publice unde se produc frecvent accidente rutiere. Apariţia acestor puncte negre va fi comunicată mai usor şoferilor prin aplicaţia Infotrafic.

În hotărâre se menţionează că acest proiect, ce vizează şi achiziţia a 300 de noi autospeciale, va creşte prezenţa în trafic a poliţiştilor rutieri şi va reduce timpul de intervenţie a acestora. Mai mult, sistemul de monitorizare prevede realizarea de analize geospaţiale complexe privind siguranţa rutieră şi transmiterea acestora către instituţiile abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =