LIBER LA TRANSFERUL PRIMEI DE CASARE ÎN RABLA CLASIC

0
388

Persoanele fizice, firme, instituții publice, fie alte entități, pot cere, prin intermediul programului Rabla Clasic, bani de la stat chiar dacă nu dau la casat o mașină veche. Potrivit avocatnet.ro, primele de casare se pot transfera, mai nou, între toate tipurile de participanți la program. Astfel, de-acum, primele de casare se pot transfera de la o persoană fizică la alta, așa cum era înainte, de la o persoană fizică la una juridică, de la o persoană juridică la una fizică și de la o persoană juridică la alta.

Tototdată, atunci când se vorbește despre persoanele juridice care aplică la acest program de finanțare, a fost introdus în tot conținutul ghidului, termenul de solicitanți, deoarece, înainte, ei nu puteau fi decât proprietari, neavând posibilitatea de a lua de la altcineva prima de casare. Pe lângă schimbările legate de transferul primei de casare, ordinul mai prevede și eliminarea unor documente ce erau înainte obligatorii pentru participarea la Rabla Clasic. Este vorba despre eliminarea declarațiilor pe propria răspundere, în formă autentificată de notarul public, prin care beneficiarii își exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte.

Acestea au fost înlocuite cu o mențiune ce a fost introdusă în nota de înscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar. În cadrul programului Rabla Clasic, persoanele fizice, firmele, instituțiile de stat și nu numai pot accesa o primă de casare de 6.500 de lei, în cazul mașinilor, sau de 3.500 de lei, pentru motociclete. Suplimentar, pentru autovehiculele mai prietenoase cu mediul, se poate obține și un ecobonus de 1.000 sau 2.500 de lei – pot fi cumulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =