FOCAR COVID LA PRIMĂRIA POȘTA CÂLNĂU – 14 PERSOANE CONFIRMATE POZITIV

0
443

Direcția de Sănătate Publică anunță că județul Buzău are, la acest moment, un total de 12 focare active de coronavirus. O unitate administrativ teritorială din județul nostru a fost declarată focar COVID-19. Este vorba despre Primăria Poșta Câlnău, instituție unde au fost confirmate 14 cazuri COVID-19. Medicii epidemiologi au dispus izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală. Cele 11 focare active de coronavirus la nivelul județului Buzău sunt:

  • Spitalul Județean de Urgență Buzău – Secția Neurologie: 28 persoane confirmate pozitiv. Măsurile instituite sunt izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; internarea cu prioritate a pacienților cu forme supraacute; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca: 46 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite sunt izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 5 Ojasca: 14 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 6 Ojasca: 15 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Centrul de Asistență Medico-Socială Pogoanele: 19 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitate sanitară sau domiciliu, după caz; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; testarea personalului și asistaților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Căminul de bătrâni Filantropia Berca: 94 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate COVID-19 la nivelul unității sau domiciliu, după caz; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; izolarea personalului și asistaților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată.
  • Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Paliative Ojasca: 15 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău: 9 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.
  • Laborator de analize privat din Buzău: 6 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală.
  • Spital privat din Mărăcineni: 15 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală.
  • Inspectoratul Județean de Poliție Buzău- Serviciul Arme: 4 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 43