A FOST ELABORATĂ STRATEGIA DE VACCINARE ANTI-COVID

0
443

România și-a stabilit strategia de vaccinare anti-COVID, campanie care este prevăzută să  înceapă anul viitor.  Șeful statului s-a întâlnit, ieri, cu mai mulți experți din Sănătate și  din Armată pentru a discuta despre această campanie de imunizare a populației, astfel încât  țară nostra să fie pregătită pentru a gestiona în mod corect  momentul în care această va demara.

Într-o conferință de presă, pe care a susținut-o aseară la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a precizat că strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare.

Potrivit șefului statului, vaccinarea se va face etapizat și va începe cu grupele de populație ce vor fi stabilite pe criterii epidemiologice, respectiv personal medical, cei aflați în grupele de risc, dar și lucrători din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente, a anunțat șeful statului.

Președintele a mai spus că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țîn cont de condițiile specifice de stocare și transport, dar și de echipele de vaccinare sau locațiile unde se va desfășura.

Totodată, a fost numit și coordonatorul campaniei,  medicul Valeriu Gheorghiță, epidemiolog la Spitalul Militar București. Șeful statului a cerut autorităților să comunice „clar și transparent” măsurile atât personalului medical, cât și populației în ansamblu, pentru evitarea știrilor false.

Klaus Iohannis s-a declarat optimist în ceea ce privește evoluția cazurilor de infectare cu Sars COV 2 și speră că în două săptămâni rezultatele măsurilor luate să fie mai bune, în sensul scăderii numărului de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =