SENATORUL PSD, LILIANA SBÎRNEA: EDUCAȚIA ÎN ROMÂNIA, SUPUSĂ LA GREA ÎNCERCARE

0
177

Sistemul de educație din România se află la grea încercare. Pe fondul pandemiei de Covid-19, elevii, cadrele didactice și părinții sunt nevoiți să facă față unor situații cu care nu s-au mai confruntat. Este opinia Lilianei Sbîrnea, senator PSD, care susține că trebuie gândite o serie de măsuri pentru întregul sistem de educație. Social- democratul subliniază faptul că sistemul de educație reprezintă un stâlp de dezvoltare al societății și doar investind în educația copiilor ne putem dezvolata că tară.

Liliana Sbîrnea amintește datele unui sudiu, care arată că mai mult de 30 la sută dintre copiii României nu au acces la educație, majoritatea elevilor se află în mediul rural și fac parte din medii defavorizate. Pentru că nu dețin echipamentele electronice necesare nu pot participa la orele online. Mai mult, și cadrele didactice întâmpină probleme atunci când trebuie să predea în scenariile galben sau roșu.

Senatorul PSD spune că școlile nu dețin resursele necesare, calculatoarele sunt vechi și nu fac față situațiilor impuse. De aceea este mai mult decât necesar un sisitem electronic modern de transmitere a informațiilor către toți elevii.

Liliana Sbîrnea mai declară că acum, întreaga responsabilitate se transferă pe umerii părinților care trebuie să-i învețe pe copii să scrie, să citească sau să le explice lecțiile pe care nu le-au înțeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here