NOI SOLICITĂRI PENTRU REDESCHIDEREA SPITALULUI DIN RM SĂRAT

0
556

Autorităţile din Rm Sărat acuză Ministerul Sănătatii şi Direcția de Sănătate Publică Buzău de indiferenţă în privinţa Spitalului Municipal. Chiar dacă Primăria Rm. Sărat și conducerea Spitalului Municipal au iniţiat numeroase demersuri, încă de la sfârșitul lunii septembrie, în vederea redeschiderii unitățîi medicale pentru toți pacienții, autorităţile sanitare nu au au oferit vreun răspuns. Reprezentanţii Primăriei Rm Sărat consideră că redeschiderea spitalului și pentru pacienții non- Covid este dezideratul major atât al populației, cât și al întregului colectiv medical.

Autorităţile din Rm. Sărat consideră că este dreptul locuitorilor oraşului de a solicită redeschiderea unitățîi și asigurarea serviciilor medicale.

Primarul îi solicită Ministrului Sănătății să permită medicilor din Spitalul Municipal să trateze și pacienții cronici, în condiţiile în care acelaşi minister consideră că situaţia epidemiologică este stabilă și permite organizarea, fără probleme, a alegerilor parlamentare.

Managerul Spitalului Municipal Rm Sărat precizează că şi personalul medical solicită redeschiderea unităţii medicale, având în vedere că, de opt luni, medicii chirurgi, ortopezi și ginecologi nu și-au practicat meseria, tratând doar cazuri de COVID-19.

De la sfârșitul lunii martie, atât râmnicenii, cât și locuitorii comunelor limitrofe au fost nevoiți să se adreseze clinicilor și cabinetelor private.

Primarul Sorin Cîrjan solicită, din nou, public, Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică Buzău să să țînă cont de situația pacienților din zona Rm. Sărat.

Astăzi, la spitalul din Rm. Sărat erau internați 90 de pacienți. Demersurile pentru redeschiderea unității medicale au fost demarcate când în spital erau internați doar 31 de pacienți, iar situaţia era stabilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 37 = 43