FOCAR ACTIV DE COVID LA GARDA DE MEDIU BUZĂU

0
523

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active 10 focare de infecție cu SARS-CoV-2. Vorbim despre Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Neurologie unde 26 persoane au fost confirmate pozitiv. Măsurile instituite sunt izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; internarea cu prioritate a pacienților cu forme supraacute; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

La Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie cronici 7 Ojasca, 95 persoane au fost confirmate pozitiv. Ca măsuri instituite se numără izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie III are 32 persoane confirmate pozitiv. Măsurile instituite sunt izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

Colegiul Național  ”Mihai Eminescu” (din municipiul Buzău) sunt 3 persoane confirmate pozitiv. Ca măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; unitatea de învățământ trece în scenariul roșu.

Spitalul de Boli Cronice Smeeni: 6 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

Școala gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat: 3 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; unitatea de învățământ trece în scenariul roșu.

Liceul cu Program Sportiv (municipiul Buzău): 4 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; unitatea de învățământ trece în scenariul roșu.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 5- Ojasca: 3 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

 Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 6- Ojasca: 5 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar și pacienților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 83