CREȘTERE SPECTACULOASĂ A CAZURILOR DE CORONAVIRUS ȘI 4 DECESE, LA NIVELUL JUDEȚULUI BUZĂU

0
386

O creștere spectaculoasă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în județul Buzău, dar și nu mai puțin de 4 noi decese într-o singură zi. Este vorba despre 3 paciente de 77, 71 și 70 de ani și un bărbat de 66 de ani. Femeia de 77 de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii și după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, a fost transferată pe Secția de Pneumologie Buzău, unde a și decedat. Ea suferea de fibrilație atrială și hipertensiune arterială. Pacienta de 71 de ani s-a prezentat, de asemenea, la Spitalul Județean de Urgență cu grave probleme respiratorii. După ce a fost confirmată cu SARS CoV- 2, ea a fost transferată la secția ATI a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, unde a murit. Femeia avea anemie severa și pleurezie stanga.

Cea de-a treia pacientă, de 70 de ani, a ajuns la  Spitalului Județean de Urgență cu probleme respiratorii acute și a fost confirmată cu SARS CoV-2. Ea a fost transferată în Sectia ATI, unde a și decedat, pe fondul comorbidităților asociate. Femeia suferea de hipertensiune arterială, anemie secundara și tumora maligna cutanata în zona feței. Ca și în celelalte cazuri, bărbatul de 66 de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii. El a fost confirmat cu SARS CoV-2 și transferat în Sectia ATI, unde a murit. Pacientul avea  hipertensiune arterială și tetrapareza spastica

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județ au fost confirmate 77 de cazuri noi de COVID 19, 21 pacienți fiind diagnosticați în laboratoare private de analize, iar 6 pacienți în unități sanitare din alte județe. Cei 77 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 14 și 77 de ani. Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 4.162, 3.216 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 1.050 de persoane se află în carantină, iar 679 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 122.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90