PRODUCĂTORII LOCALI, „SUFOCAȚI” DE IMPORTURI

0
394

Producătorii locali de paste făinoase resimt din plin concurența cu produsele din import, mai ales în marile lanțuri de magazine. Este și cazul unui buzoian care produce paste, în mica sa fabrică de lângă oraș, de peste 20 de ani. Ionel Poșircă fabrică macaroane, fidea, tăiței și melci pe o linie de utilaje importate din Italia.

Cei 16 angajați ai fabricii se mândresc cu pastele produse de ei, care sunt făcute din făină cumpărată de la fermieri locali. Etapele de fabricație respectă toate standardele internaționale de calitate, iar din compoziție lipsesc aditivii care prelungesc termenul de valabilitate.

Ionel Poșircă poate produce 30 de tone de paste făinoase în fiecare lună însă fabrica lucrează la jumătate din capacitate, ca să nu rămână cu marfă nevândută. Marile lanțuri comerciale i-au închis ușile, după ce au constatat că pasta românească este din ce în ce mai ignorată de clienți. Buzoianul distribuie marfa în special în magazine mici din Moldova și Dobrogea, la jumătate din prețul produselor aduse din străinătate.

Buzoianul spune că și-ar vinde mai bine pastele dacă le-ar numi spaghette, tagliatelle sau penne, care nu diferă de cele românești. Ca să atragă atenția clienților, le-a pus produselor sale nume cu rezonanță din zona Italiei, însă concurența pastelor din import este de neclintit.

În ultima perioadă, pastele au cucerit mesele din întreaga lume, iar românii au fost unii dintre cei mai mari fani. Importurile româneşti de paste făinose din Italia au crescut cu 40% în primele şase luni ale anului 2020 – scrie presa italiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =