MEMBRII FEDERAȚIEI SINDICALE SANITAS VOR PICHETA SEDIUL GUVERNULUI

0
452

În fiecare zi de marți, membrii federației sindicale Sanitas vor picheta sediul guvernului, urmând să apeleze și la alte forme de protest dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în nod favorabil. De cealaltă parte, sindicaliștii de la Ambulanță se pregătesc de grevă japoneză. În același timp, sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară au anunțat proteste în stradă începând cu 5 noiembrie, urmând ca în fiecare zi de joi, între orele 11.00-13.00 să picheteze Guvernul.

Pe lângă revendicările de ordin financiar aceștia au cerut printr-o scrisoare deschisă, Guvernului, Parlamentului și Ministerului Sănătății, ca salariații din Sănătate să fie protejați, în perioada pandemiei, de acuzațiile de malpraxis.

Ei cer suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei, pentru toți profesioniștii din Sănătate și introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe durata pandemiei.

Totodată, se solicită prelungirea perioadei de valabilitate a polițelor de asigurare, proporțional cu perioada de suspendare a prevederilor aplicabile malpraxisului profesional, precum și suspendarea obligației de încheiere a asigurării de malpraxis, pe durata pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 51