CUMPĂRĂTURI DE SĂRBĂTORI, MAI MULT ON-LINE

0
371

A fost un an greu pentru retailerii români din cauza pandemiei, carora le-a scazut volumul de vânzări, mai ales în mediul offline. Sunt totuși semne pozitive odată cu apropierea sezonului Sărbătorilor de iarnă: clienții sunt tot mai încrezători să cumpere, scăderea prețurilor și reducerile dinainte de sezon, toate acestea le vor da curaj consumatorilor să cheltuie.

În același timp, odată cu intrarea în ultima parte a anului 2020, vânzările retail au scăzut considerabil față de perioada similară a anului trecut. Incertitudinea și creșterea mica a vânzărilor ar putea umbri sezonul de cumpărături de sărbători din acest an. Potrivit unui studiu, românii își vor crește bugetul de cumpărături în acest sezon de iarnă cu 3%, iar 5% dintre ei au trecut deja la achiziționarea online de cadouri pentru sărbători  inca de luna trecuta.

Femeile au ”furat” startul și s-au apucat devreme de cumpărături de cadouri. Mai exact 32% dintre femei spun că au început shopping-ul de sărbători, în timp ce doar 9% dintre bărbați au făcut același lucru. Totusi , 15% dintre femei și 25% dintre bărbați spun că anul acesta nu vor cumpăra nimic. Familiile tinere sunt printre cele care au făcut deja cumpărăturile de sărbători. Dintre familiile care și-au deschis deja portofelele, 23% au cinci sau mai mulți membrii, iar 37% au copii cu vârsta sub 12 ani. Doar 15% dintre familiile cu doar un copil sau fără copii au făcut cumpărături de sărbători până în prezent.

Totodată, potrivit aceluiași studiu, majoritatea familiilor au în plan să cheltuie între 200 și 400 de lei, un prag de cheltuieli normal pentru persoane care câștigă sub 4000 de lei lunar. Tot mai multe familii care câștigă peste 5000 de lei lunar intenționează să cheltuie între 500 și 1000 de lei.

Cumparatorii urmaresc,  în acest sezon, în vânzările on-line, jucăriile și electronicele, care  raman  în topul preferințelor. Shopping-ul on-line ar putea avea o creștere importantă în acest an, fiind preferat de cumpărătorii tineri care folosesc smartphone-ul, tableta sau laptop-ul pentru a găsi rapid și eficient ce își doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 40