CINE ESTE SALVATORUL ZILEI LA BUZĂU?

0
439

Misiune mai puțin obișnuită pentru un pompier buzoian. Salvatorul, plutonierul major Stancu Sorin, căci despre el este vorba, a participat în acastă dimineață la o intervenție în satul Cândești, comuna Vernești din județul Buzău, pentru salvarea unei capre căzută într-o fântână dezafectată, cu adâncimea de peste 20 de metri. După evaluarea situației, pompierul, asigurat cu cordițele de siguranță de ceilalți membri ai echipajului, a coborât în fântână, reușind să scoată animalul în siguranță la suprafață.

,,Plutonierul major Stancu Sorin este unul din cei mai experimentaţi membri ai echipei de căutare-salvare ai subunităţii din care face parte, iar multitudinea de intervenţii pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălţime sau în diferite spaţii, precum şi pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieţii a dus la dobândirea unei experienţe importante în domeniu”, a precizat Inspectoratul pentru Sitiuaţii de Urgenţă Buzău.

          Cine este plutonierul major Sorin Stancu?

Are 40 de ani şi a fost încadrat în rândurile pompierilor în 2007, după profesionalizarea armatei şi renunţarea la militari în termen, activând în toată această perioadă la Detaşamentul de Pompieri Buzău. În 2017, el a avut una dintre cele mai grele misiuni: a salvat o femeie care ameninţa că se sinucide.      Plutonierul major Stancu Sorin a fost cel care a stat aproape patru ore pe scara de intervenţii la înălţime pentru a salva femeia care ameninţa că se aruncă de la etajul al cincilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 43