BUZOIAN CERCETAT PENAL, DUPĂ CE ȘI-A MALTRATAT CALUL

0
404

Poliția din Buzău a început o anchetă după ce pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare care surprinde cum un căruțaș își pedepsește crunt calul, pentru că nu vrea să se pună în mișcare.  Pe înregistrarea efectuată de un localnic din comuna buzoiană Brădeanu se vede cum proprietarul animalului pornește o drujbă și, cu ea pornită, atinge calul pentru a-l determina să scoată căruța din șanțul în care rămăsese înțepenită. Ulterior, în încercarea de a forța calul să plece de pe loc, individul îl lovește cu pumnul și cu picioarele.

Cu ajutorul imaginilor postate pe Facebook, polițiștii din zonă l-au identificat rapid pe bărbatul care și-a maltratat propriul animal. Acesta este un tânăr din comuna Brădeanu, de 21 de ani. El a fost condus la sediul Poliției, ca să explice de ce și-a rănit calul. Bărbatul le-a spus polițiștilor că regretă ieșirea violentă pentru care va suporta consecințele legii. Acum, mărturisește chiar că are mustrări de conștiință, conștient că iapa pe care a bătut-o îi este principalul ajutor la muncile cu ziua prin sat.

Cruzimea față de animale se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală. Astfel de cazuri vor intra în sarcina Poliției Animalelor, înființată prin ordonanță de urgență chiar în urmă cu două săptămâni. Poliția Animalelor va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor. Această structură va deveni operațională până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =