CÂTE AUTOBUZE ELECTRICE VOR AJUNGE LA BUZĂU, ÎN PERIOADA URMĂTOARE?

0
463

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat finalizarea procedurii de atribuire a achiziției publice (fără contestații) pentru 51 autobuze electrice de circa 12m, destinate transportului public urban de călători în relief de șes. Procedura a fost împărțită municipiilor Buzău, Alba Iulia, Constanța și Ploiești, în 4 loturi, fiindu-le repartizate autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă.

Astfel, Buzăul va primi 9 autobuze electrice de aproximativ 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de șes. De asemenea, orașul va mai beneficia de 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă. Oferta declarată câștigătoare a fost de 24.893.100,50 lei fără TVA.

Finanțarea proiectului este asigurată de MLPDA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 45