CIOLACU, ROMAȘCANU ȘI TUDOSE, AMENDAȚI DE POLIȚIE PENTRU CĂ NU AU RESPECTAT DISTANȚAREA SOCIALĂ ÎNTR-O PENSIUNE DIN SĂRATA MONTEORU

0
474
Sursa foto: hotnews.ro

Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, alături de Lucian Romașcanu și Mihai Tudose, au fost surprinși la o masă într-un restaurant al unei pensiuni din localitatea Monteoru, alături de alte persoane. Aceștia au fost amendați pentru încălcarea prevederilor privind distanțarea fizică. În total au fost sancționate 11 contravenții, amenzile ridicându-se la 21.000 de lei. Potrivit IPJ Buzău, ieri seară, urmare a unei ,,sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

          La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației). 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

          De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei. (…) Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6”.

Localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a explicat, într-un mesaj postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare, cum s-au întâmplat lucrurile. El a adăugat că va plăti amenda dată de către polițiști.Totodată, Marcel Ciolacu consideră însă că Orban și PNL folosesc Poliția Română în scopuri politice și subliniază că nu a văzut nicio conferință de presă a poliției „atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case”: ,,Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți. Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =