MAȘINILE FOLOSITE LA DRIVE-TEST VOR FI CONSIDERATE NOI ȘI VOR PUTEA FI CUMPĂRATE PRIN RABLA PLUS

0
128

Potrivit unui ordin al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), din 28 octombrie, în anumite condiții, și mașinile electrice și electric hibride plug-in înmatriculate pentru drive-test și rulate în acest scop vor putea fi cumpărate prin programul de stimulare a cumpărării de automobile nepoluante, respectiv Rabla Plus. Totuși, pentru a putea fi considerate noi și cumpărate prin programul Rabla Plus, mașinile trebuie să nu fi fost înmatriculate cu mult timp în urmă și să respecte și condiția unui rulaj mic, de câteva mii de kilometri.

Totuși, potrivit actului normativ, nu orice mașină electrică sau hibridă folosită la drive-test va putea fi cumpărată prin Rabla Plus, ci doar cele înmatriculate pentru drive-test sau demo cu cel mult șase luni înainte de data vânzării și care nu depășesc 6.000 km parcurși, scrie avocatnet.ro. O altă condiție pe care trebuie s-o bifeze o mașină folosită la drive-test pentru a putea fi cumpărată prin Rabla Plus este ca ea să fie comercializată, după cum stabilește ordinul apărut recent, “de către producătorul validat, respectiv de către punctul de lucru/agentul/partenerul autorizat, declarat în cererea de validare, în calitate de prim proprietar”.

Programul Rabla Plus dă posibilitatea celor interesați să-și cumpere mașini noi pur electrice sau electrice hibride să ceară de la stat, în funcție de caracteristicile mașinii ce urmează să fie cumpărată, ecotichete de până la 45.000 de lei (aproximativ 9.300 de euro). Față de edițiile anterioare, programul Rabla Plus din acest an vine cu o serie de schimbări: mașinile cumpărate prin program nu vor putea fi vândute în primul an de la cumpărare și, prin Rabla Plus, se pot cumpăra acum și motociclete electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here