VOUCHERE PENTRU PENSIONARI ȘI ELEVI

0
1013

Guvernul României va acorda vouchere de masă caldă pentru persoanele care au venituri la nivelul pensiei minime, în valoare de 800 de lei și au împlinit vârsta de 75 de ani. Măsura, aprobată în ultima ședință a executivului, este finanțată din fonduri europene și vizează aproximativ 300.000 de beneficiari. Fiecare persoană care se încadrează în condițiile impuse de stat va primi lunar 180 de lei, pentru achiziționarea unei mese calde în fiecare zi.

Voucherele pentru masă caldă se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie şi se vor da retroactiv, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Astfel, beneficiarii vor avea fie sub forma de  vouchere fie pe card, 720 de lei. Tichetele vor fi folosite doar în scopul achiziției de mese calde. În caz contrar, dacă cineva încearcă să le utilizeze cu alt scop, va fi sancționat.

O altă măsură aprobată de către Guvernul Orban este un ajutor pentru elevii din clasele I – IV, care vor beneficia de vouchere în regim after school pentru achiziția de rechizite, obiecte necesare la școală. Şcolile sunt stabilite prin ordin al Ministerului Educației și Cercetării, iar tipurile de activități urmează a fi definite prin Ghidul Solicitantului, odată cu lansarea acestuia în dezbatere publică.

În proiectul-pilot vor fi incluse 150 de școli. Valoarea unui voucher pentru educatie va fi de 200 de lei pe lună, iar beneficiarii vor fi aproximativ 300 000 de copii, elevi ai învățământului primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 89