PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ, CU NOI MĂSURI

0
403

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus  Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând de mâine, 15 octombrie, când expiră actuala perioadă, dar şi introducerea unor noi norme de prevenire a răspândirii coronavirusului. Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este crescută.

Astfel, până în 3 cazuri la mia de locuitori masca trebuie purtată în toate zonele aglomerate, iar peste acest prag devine obligatorie peste tot în afara locuinţei. Modificări importante ar urma să apară în privinţa activităţilor din restaurante, cafenele, săli de spectacole şi cinematografe. Una dintre principalele măsuri  se referă la interzicerea organizării tuturor evenimentelor private de tipul petrecerilor de nuntă, botez sau aniversări, unde se încalcă în mod frecvent regulile de protecţie sanitară.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis ca tot personalul din unităţile de îngrijire să fie testat pentru noul coronavirus o dată pe săptămână, pentru că în aceste cămine au apărut numeroase focare de COVID-19. În privina campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie, se va reduce numărul de participanţi la acţiuni, 20 în interior și maxim 50 de persoane în exterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 20