FOCAR DE INFECȚIE CU CORONAVIRUS LA CENTRUL DE REȚINERE ȘI ARESTARE PREVENTIVĂ DIN CADRUL IPJ BUZĂU

0
149

Potrivit ultimelor date venite de la Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active 6 focare de infecție cu SARS-CoV-2. Vorbim despre CITO Râmnicu Sărat, 4 unități de învățământ și Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. Conform DSP Buzău, situația se prezintă astfel: la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupațională (CITO) Râmnicu Sărat sunt 42 persoane confirmate pozitiv; la Școala gimnazială nr. 11 Buzău – 5 persoane confirmate pozitiv; Colegiul Național B.P Hasdeu și Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău au fiecare câte 3 persoane confirmate pozitiv. La Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Buzău 3 persoane au fost confirmate pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacților/izolarea pacienților.

În cazul focarelor de la unitățile de învățământ, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată, unitățile de învățământ își vor suspenda cursurile ”față în față” pe o perioadă determinată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here