POLIȚIST BUZOIAN TRIMIS ÎN JUDECATĂ

0
993

Un agent șef adjunct de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău a fost  trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat îl acuză pe polițist că, în calitate de agent al Serviciului Rutier, a încercat să își ajute un prieten care conducea cu viteză pe Drumul European 85, la intrare în municipiul Râmnicu Sărat.

Mai precis, ,,în urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii D.G.A. – S.J.A. Buzău, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat și în baza ordonanțelor de delegare emise în cauză, a fost probată activitatea infracțională a agentului de poliție, reținându-se faptul că acesta și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu referitor la constatatrea comiterii unei contravenții la regimul rutier de către unul dintre ceilalți doi inculpați. În mod concret, în ziua de 4 mai 2019, polițistul și-a desfășurat activitatea pe linia respectării regimului de viteză, pe DN 2 85, în zona localității Oreavucu iar, jurul orei 16.00, aparatul radar a constatat comiterea unei contravenții la regimul rutier de către unul dintre cei doi inculpați care, în calitate de conducător auto, se deplasa în interiorul localității cu viteza de 124 km/h, depășind limita de viteză pe sectorul de drum respectiv cu mai mult de 50 km/h.

În consecință, pe fondul relațiilor de prietenie cu bărbatul care conducea vehiculul, agentul de poliție rutieră a consemnat în mod nereal în procesul verbal de contravenție că fapta a fost comisă de a treia persoană inculpată, aflată pe locul pasagerului, căreia i-a aplicat sancțiunea contravențională a amenzii în cuantum de 1.305 lei și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile, aducând astfel un prejudiciu și o vătămare a drepturilor inculpatei în cauză și, totodată, un folos necuvenit obținut de persoana care conducea, în fapt, vehiculul. Această situație a fost înlesnită de inculpată, care a acceptat să înmâneze permisul de conducere agentului de poliție și să semneze procesul verbal de contravenție, deși acesta cuprindea aspecte nereale, menționând în mod expres în cuprinsul documentului că nu are obiecțiuni cu privire la cele consemnate.

Prin rechizitoriul întocmit s-a propus luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul care conducea vehiculul, reținându-se că acesta încearcă să influențeze coinculpata participantă la comiterea infracțiunii, propunere respinsă de Judecătoria Râmnicu Sărat, iar ca urmare a contestației, la data de 06.10.2020, Tribunalul Buzău a admis contestația și a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului polițist pe o perioadă de 30 de zile”, se menționează în comunicatul emis către presă de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a menționat printr-o informare că ,,polițistul nu ar fi arestat și că față de acesta nu a fost dispusă vreo măsură preventivă. De asemenea, subliniem că etapa actuală a procesului penal nu înfrânge principiul prezumției la nevinovăție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 7