ABSOLVENŢII DE MEDICINĂ FĂRĂ REZIDENŢIAT AR PUTEA DEVENI MEDICI ÎN CABINETELE ŞCOLARE

0
726

Un proiect de lege vrea să ofere absolvenţilor de medicină fără rezidenţiat posibilitatea să devină medici cu competenţe limitate şi să activeze în cadrul unităţilor şcolare. Iniţiatorii proiectului de lege depus la Senat vor astfel să suplinească lipsa de personal medical în cadrul cabinetelor medicale şcolare.

De asemenea, proiectul ce vizează modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii menţionează că încadrarea şi salarizarea acestor medici cu competenţe limitate se vor face conform legii. Medicii cu competenţe limitate vor putea fi incluşi în unităţile sanitare prin concurs, mai scrie în proiect.

„Posturile temporar vacante de medici specialişti sau primari din unităţile sanitare publice, pentru care nu există solicitări de înlocuire din partea unor medici specialişti sau primari din specialitatea respectivă, pot fi transformate temporar şi ocupate, în condiţiile legii, prin încadrare cu durată determinată de până la 6 luni de medici cu competenţe limitate”, se mai specifică în proiectul legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 4