MEMBRII SANITAS AU INTRAT ÎN GREVĂ JAPONEZĂ

0
54

Membrii Federaţiei SANITAS declanşează astăzi,  la nivel naţional, greva japoneză.

Forma de protest nu va duce însă la întreruperea activităţii.

Astfel, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, membrii SANITAS doresc să atragă atenţia că ei continuă să îşi facă datoria cu decenţă, însă guvernanţii români îi tratează cu maximă indiferenţă!”, se menţionează într-un  mesaj postat pe Facebook.

Organizaţia sindicală, care reuneşte peste 100.000 de membri din unităţi medicale, a informat, vinerea trecută, că va declanşa greva japoneză în cazul în care şeful Guvernului nu va participa la o întâlnire cu conducerea federaţiei, cu prilejul căreia să fie discutate problemele angajaţilor din sistemul de sănătate.

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS s-a întrunit joi, 1 octombrie 2020, iar la şedinţă au participat preşedinţii organizaţiilor judeţene SANITAS din toată ţara.

Revendicările formulate în cadrul Consiliului Naţional al organizaţiei începeau cu mai multe solicitări de natură financiară, precum acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă, DSP-uri, medicina şcolară, unităţile de asistenţă medico-socială, care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2; acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile de asistenţă socială care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2; acordarea sporului de până la 30% pentru personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială conform Legii nr. 56/2020 şi a Ordinului comun 1070/94/2087/2020; acordarea voucherelor de vacanţă pentru tot personalul din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, din unităţile de asistenţă medico-socială şi din medicina şcolară; acordarea sporului de 55 – 85% pentru personalul din unităţile sanitare şi DSP-uri conform Legii nr. 153/2017 şi HG nr. 153/2018.

În afară de solicitările de natură financiară, celelalte revendicări ale Federaţiei SANITAS erau deblocarea posturilor în unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, asigurarea echipamentelor/materialelor de protecţie în cantitatea/calitatea necesare pentru o optimă protecţie a personalului expus infectării cu noul virus, acordarea salariilor prevăzute de Legea nr. 153/2017 pentru anul 2022, pentru tot personalul din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială, calcularea sporurilor la salariul de bază actual pentru tot personalul din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială și relansarea dialogului social real la toate nivelurile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here