NOI RESTRICȚII AR PUTEA FI IMPUSE ÎN PERIOADA URMĂTOARE

0
415

Creșterea numărului de cazuri de infectari cu noul coronavirus, din țară noastră pune autoritățile în alertă! Comitetul Național pentru Situații de Urgență  s-a reunit aseară, în vederea stabilirii unor noi restricții ce ar putea fi impuse în perioada următoare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, că la nivel local, unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, se vor lua restricţii suplimentare, precum interzicerea nunţilor şi botezurilor sau închiderea restaurantelor și barurilor în interior în aceste zone.

Şeful DSU a anunţat că participarea credincioşilor la evenimente va fi permisă doar celor care au domiciliul în localitatea respectivă.

Riscul major nu este numai participarea la faţa locului, ci acesta poate apărea pe durata transportului în autocare. Dacă se stă într-un autocar, într-o maşînă sau mijloc de transport  câteva ore, este suficient să fie o singură persoană infectată că să se întoarcă toţi cei care au călătorit cu mijlocul de transport infectaţi acasă.

În hotărârea CNSU se propune că, persoanele alese la scrutinul electoral organizat în luna septembrie 2020, pentru alegerea primarilor, președinților consiliilor județene și a membrilor consiliilor locale și județene, să poată depune jurământul prevăzut în Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, fără prezența fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanță, atunci când persoana în cauză se află în izolare sau carantină, în condițiile legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 86