,,RÂMNICENII LA EI ACASĂ”

0
570

Râmnicenii stabiliți în toate colțurile țării s-au reîntors acasă cu ocazia celei de-a șasea ediții a evenimentului ,,Râmniceni la ei acasă”. Întâlnirea celor care s-au născut, au crescut și au învățat în Râmnicu Sărat a avut loc, ieri, la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu”.  Organizatorul evenimentului se bucură că a reușit și în acest an să-i readuca în orașul natal pe cei care s-au stabilit în alte locuri ale țării după finalizarea studiilor sau după căsătorie.

Și în acest an, inițiatorul proiectului ,, Râmniceni la ei acasă” le-a pregătit o frumoasă surpriză oaspeților. Râmnicenii s-au bucurat de o excursie la Balta Albă, iar familia lui Vali Sterian și prietenii săi folkiști au fost invitați speciali. La întâlnirea râmnicenilor a fost prezentă și Lucia Sterian, soția artistului Vali Sterian. Ea speră să poată reveni la Râmnicu Sărat ori de câte ori se organizează un eveniment important.

Anul acesta, Vali Sterian a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Râmnicu Sărat. El a fost omagiat de familie și prieteni țn curtea Casei Moșescu. La întâlnirea râmnicenilor de pretutindeni a fost prezentă și scriitoarea Passionaria Stoicescu dar și sefii administrației locale. Judecătorul Mioara Donea, organizatorul evenimentului, spune că iubirea râmnicenilor pentru orașul și rădăcinile lor o motivează în demararea tuturor proiectelor culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =