CARE MAI ESTE SITUAȚIA FOCARELOR LA NIVELUL JUDEȚULUI BUZĂU?

0
527

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, focare active de infecție cu SARS-CoV-2 mai sunt la Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Alecu Bagdad” din Râmnicu Sărat: 58 persoane confirmate pozitiv; la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupațională Râmnicu Sărat: 42 persoane confirmate pozitiv și la Școala gimnazială nr. 11 Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

În centrele sociale DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacților/izolarea pacienților.

În cazul focarului de la Școala gimmazială nr. 11, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată, unitatea de învățământ își va suspenda cursurile ,,față în față” până pe 16.10.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =