,,AURUL” TOAMNEI – FRUCTUL CU 100 DE BENEFICII

0
609

Gutuile întregesc tabloul multicolor al toamnei prin galbenul lor intens, contribuind în acelaşi timp la menţinerea unei sănătăţi de invidiat.Indiferent de modul în care alegem să le folosim – crude, coapte, uscate sau fierte – aceste fructe valoroase ale toamnei îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului. Pentru ce sunt bune:

  • Specialiştii au atribuit gutuilor, pe care străbunii noştri le numeau „aurul” toamnei”, nu mai puţin de 100 de proprietăţi, printre care se numără acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă, tonică şi expectorantă;
  • Proaspete, gutuile sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru afecţiunile psihice;
  • Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă (infecţii de sezon) şi încetineşte procesul de evoluţie al microelemntelor care favorizează hepatita;
  • Gutuile consumate dimineaţa, pe stomacul gol, întăresc gingiile şi ajută la remineralizarea dinţilor în timp ce elimină toxinele din organism şi te scapă de oboseală.

Iată şi alte ,,beneficii de aur” ale gutuilor:

– întăresc imunitatea organismului
– stimulează pofta de mâncare
– îmbunătăţesc sistemul digestiv şi pe cel respirator
– te ajută să scapi de acnee
– scad presiunea vasculară, datorită concentraţiei mari de potasiu
– ajută la scăderea colesterolului
– combat anemia
– tratează iritaţiile pielii
– reprezintă un bun antihemoragic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here