PROIECT: GRĂDINIŢE CU SERVICII FURNIZATE ŞI PE TIMPUL NOPŢII

0
477
Imagine cu titlu ilustrativ

La comisiile permanente ale Senatului se află în lucru un proiect de lege care aduce modifăcări Legii educatiei nationale. Actul normativ prevede, pe lângă completarea listei principiilor care guvernează învățământul preuniversitar și superior, că la solicitarea expresă a părinților, pot fi înscriși în învățământul preșcolar, copiii cu vârstă de minimum 2 ani, asigurându-se finanţarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per prescolar, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

De asemenea, proiectul mai prevede că educația antepreșcolară se organizează în creșe și, după caz, în grădinițe și în centre de zi. Nivelul antepreşcolar poate fi organizat în creșe pentru vârsta de 0-3 ani sau în grădinițe pentru vârsta 2-3 ani, scrie legestart.ro. În condiţiile în care unitatea de învățământ care are în componenţă nivel preşcolar nu are o structură integrală de învaţămant antepreşcolar cu toate cele 3 grupe, poate include în cadrul învatamantului preşcolar o grupă pentru vârsta 2-3 ani.

În cadrul grădiniţelor cu program săptamânal, normativul per preșcolar va fi calculat în așa fel încât să asigure acoperirea cheltuielilor serviciilor educaţionale și de supraveghere. Grădiniţele cu program săptămânal funizează servicii pe timpul nopţii numai în situaţii deosebite şi de urgenţă ale părinților/reprezentanţilor legali, respectiv:

  • program de lucru pe timpul nopţii pentru ambii părinţi/reprezentanţi legali sau pentru familii monoparentale;
  • urgenţe medicale ale părinţilor/reprezentantilor legali sau a altor membri din familia acestora;
  • deces în familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 75