ELEV BUZOIAN DE 10 LA BAC, STUDENT ÎN LONDRA

0
624

Tot mai mulți tineri români aleg să-și continue studiile în străinătate însă doresc să se întoarcă în țară. Este și cazul lui Matei Sava, unul dintre elevii buzoieni care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Absolvent al Colegiului „B.P. Hasdeu” din Buzău, Matei este acum acum student la  Universitatea din Londra. Acolo, buzoianul studiază științe politice, economie și filozofie. El spune că, după anii de facultate din Marea Britanie, dorește să profeseze în România.

Matei își aduce aminte cu plăcere de cei patru ani petrecuți pe băncile Colegiului „B.P. Hasdeu”. El este pasionat și de actorie iar în perioada liceului a jucat în câteva piese de teatru. Deși este un produs 100% al școlii românești, elevul de 10 are și critici vizazi de sistemul educațional din țara noastră. El spune că sunt cu adevărat de lăudat elevii care obținut medii foarte mari la examenele naționale fără a se pregăti în particular.

Matei consideră că atunci când este nevoie ca elevul să facă pregătire suplimentară la o anumită materie, înseamnă că predarea la clasă a profesorului lasă de dorit. Elevul de 10 de la Colegiul „Hasdeu” și-ar dori ca părerea elevilor să fie mai mult luată în calcul atunci când se iau decizii în sistemul educațional românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =