DEZAMĂGIRE PRINTRE LIBERALII BUZOIENI

0
669

Liberalii râd cu un ochi, iar cu altul plâng, în urma rezultatelor obținute la alegerile de ieri, în județul Buzău. PNL a câștigat doar 10 primării comunale, sub estimările anunțate în campania electorală, când erau vizate 14 sau chiar 15 administrații locale din județ. Marea dezămăgire a conducerii liberale este rezultatul extrem de slab obținut de candidatul PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican. Doar 7,3 la sută dintre buzoienii care au mers ieri la urne l-au votat pe candidatul liberal la Primăria Buzău, un scor de zece ori mai mic decât candidatul PSD, Constantin Toma.

Liderul PNL Buzău, Cristinel Romanescu infirmă însă zvonurile potrivit cărora Zoican a fost boicotat de propriul partid. El consideră că medicul urgentist nu a fost un bun comunicator. Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău, este dezamăgit chiar și de scorul obținut de partid la Consiliul Județean. Dacă Romanescu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, a obținut, după numărătoarea parțială a voturilor, un procent de 17,28 %, partidul a înregistrat, la același Consiliu, puțin peste 16 la sută din voturi. Asta, în timp ce lista propusă de PSD a strâns un procent de peste trei ori mai mare, respectiv 60,05 %.

Romanescu este nemulțumit și de rezultatele obținute de candidații PNL în municipiul Rm. Sărat și în cele trei orașe, Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele, acolo unde alegerile au fost câștigate tot de PSD. Romanescu dă asigurări că va urma o analiză temeinică a rezultatelor obținute de în județ, în urma căreia liberali vor lua anumite decizii pentru ca partidul să se prezinte mult mai bine la alegerile parlamentare din decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 43