LA CE SECȚIE VOTĂM?

0
305

Cetățenii cu drept de vot, care vor să-și exercite dreptul constituțional la alegerile locale de astăzi, dar nu știu la ce secție sunt arondați, pot afla acest lucru în câteva secunde, accesând site-ul Registrului Electoral. Acesta este un sistem informatic național în care se înregistrează permanent datele tuturor cetățenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, inclusiv cei care au domiciliul sau reședința în străinătate.

Pentru a putea afla secția de vot la care este arondat și adresa acesteia, alegătorul trebuie să acceseze site-ul registrulelectoral.ro, unde trebuie să completeze trei câmpuri: codul numeric personal, numele de familie si codul de verificare pe care îl vede pe site.

Imediat alegătorul poate vedea secția de votare arondată și adresa exactă a acesteia. Mai mult decât atât, dacă apasă butonul “Du-mă la Secție”, este direcționat, pe Google Maps pentru traseul către acea locație. Votul la alegerile locale 2020 poate fi exprimat numai la secția unde alegătorul este înscris în lista electorală permanentă, ori la cea unde este arondată adresa la care îşi are domiciliul, sau unde locuiește cu viză de reşedinţă sau flotant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 14