ÎNGRIJORARE ÎN RÂNDUL LIBERALILOR! CE PRIMĂRII AR MAI FI CÂȘTIGAT PSD?

0
1213

UPDATE: Rezultate surpriză la primăriile Lopătari și Ziduri. Candidatul PRO România a câștigat funcția de primar al comunei Ziduri, iar candidatul USR și-a adjudecat fotoliul de primar al comunei Lopătari. Comuna Vadu Pașii va fi condusă următorii 4 ani, tot de către liberalul Gheorghe Firon, care și-a mai adjudecat un mandat, iar PSD a mai câștigat primăriile Pogoanele, Siriu, Vâlcelele și Viperești.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Au trecut mai bine de două ore de la închiderea urnelor, iar în rândul liberalilor buzoieni atmosfera este una tensionată. Mai exact, îngrijorarea este ceea ce se vede pe fețele liberalilor. Liderul PNL Buzău, Cristinel Romanescu, a evitat să dea vreo declarație presei, invocând lipsa oricăror informații din teritoriu. Pe municipiu, candidatul PNL la Primăria Buzău, doctorul Adrian Zoican ocupă a doua poziție, după contracandidatul său principal, social democratul Constantin Toma. După numărarea voturilor din trei secții de la Școala George Emil Palade, social-democratul Constantin Toma depășește 70% iar în cazul Consiliului Local Municipal, PSD Buzău obține în jur de 60% dintre voturi. De asemenea, la Puiești, PNL a pierdut alegerile, iar noul primar ar fi Rodica Bârlă, candidatul PRO România.

Potrivit numărătorii paralele efectuate de către PSD, primăriile din Râmnicu Sărat, Blăjani, Racovițeni, Murgești, Mărgăritești, Mihăilești, Florica, Pietroasele, Pârscov, Nehoiu și Pătârlagele ar fi câștigate de către social democrați. De asemenea, candidați PSD vor fi și în comunele Breaza, Brăești, Costești și Cozieni.

De asemenea, conform numărătorii paralele, la Berca, PSD ar fi câștigat alegerile locale. Social-democratul Constantin Dumitru a obținut la Mărăcineni 2.898 de voturi, iar următorul clasat, candidatul formațiunii AUR, a fost votat de 342 cetățeni. PSD a mai câștigat la Vernești, Râmnicelu, Cătina, Luciu, Largu, Rușețu, Murgești, Grebănu și Bălăceanu.

Județul Buzău a înregistrat la alegerile locale din acest an o prezență de 52,77%, mai mică cu două procente decât în 2016. În municipiul Buzău și-au exprimat opțiunea de vot 35,68 % dintre alegători, față de 37,08%, cât s-a înregistrat în urmă cu  ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =