PREMIERĂ ÎN TRANSPORTUL DE CĂLĂTORI

0
423

Prezență, în premieră, pe șoselele din municipiul Buzău. Este vorba despre autobuze hybrid achiziționate în vară de societatea de transport în comun Trans Bus. Cele 20 de autobuze, electrice și diesel, marca Volvo, circulă de luni pe străzile din oraș. Mijloacele de transport sunt achiziționate din Olanda, la mâna a doua, și au aproximativ 250.000 de kilometri la bord.

Primarul Constantin Toma anunță că urmează achiziţia a încă 13 autobuze, de data aceasta sută la sută electrice. Patru dintre acestea vor ajunge la Buzău până la sfârșitul anului. De asemenea, numărul buzoienilor care vor putea ajunge din localităţile judeţului până în municipiul Buzău cu mijloacele de transport public în comun ale societăţii Trans Bus va crește în perioada următoare. Până la 1 noiembrie, operatorul de transport își va extinde cursele în alte 14 localităţi din comunele Ulmeni, Costeşti, Gherăseni şi un sat, Bălaia, din comuna Smeeni.

În prezent, parcul auto al societăţii din subordinea Primăriei Buzău a depăşit o sută de autobuze care asigură transportul public în comun în 48 de localităţi din apropierea municipiului Buzău. 30 de autobuze, cele mai vechi din flota societăţii Trans Bus, vor ieşi însă din trafic. Este vorba despre autobuzele turcești, marca BMC, achiziționate de societatea de transport la jumătatea anilor 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =