ELECTROCASNICE NOI PRIN PROGRAMUL RABLA

0
571

Românii își vor putea înlocui și anul acesta aparate electrocasnice și electronice din locuință prin programul guvernamental Rabla pentru electrocasnice. Deocamdată a fost pus în dezbatere publică Ghidul programului, ediția 2020. Programul pune la bătaie 40 de milioane de lei şi, din acest an, pot fi cumpărate mai multe tipuri de aparatură electrocasnice, de la maşini de spălat rufe şi frigidere, până la aparate de aer condiţionat şi televizoare.

Cel puţin 100.000 de persoane vor beneficia de ajutor financiar pentru a-şi înlocui aparatura veche, cu modele mai noi şi mai eficiente energetic. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul va reuși să extragă, în acest fel, aparatura veche din casele românilor. Dacă solicitările vor fi mari, guvernul ar putea suplimenta suma alocată.

Vouchere în valoare de 400 de lei vor fi acordate pentru maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigidere şi combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, cele de 300 de lei pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei.

Voucherele vor fi electronice, iar doritorii se vor putea înscrie on-line, în aplicaţia de pe www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditaţi în program. La cumpărarea unui nou produs, trebuie predat unul similar. Ghidul va sta în consultare 30 de zile, timp în care marii retaileri se vor înscrie în program, iar beneficiarii se vor putea prezenta apoi la unul dintre comercianţii acceptaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 + = 74