INVESTIȚII IMPORTANTE REALIZATE ÎN RÂMNICU SĂRAT ÎN ANUL 2020!

0
1055

Anul acesta a reprezentat pentru municipiul Râmnicu Sărat un start în masă pentru dezvoltarea comunității, atât ca urmare a demarării proiectelor cu fonduri europene pe care comunitatea le aștepta, cât și prin realizarea unor demersuri începute în perioada 2017 – 2018, cu finanțare din bugetul local.

SE EXTIND REȚELELE DE GAZE NATURALE!

De mai bine de 20 de ani, rețelele de gaze nu mai fuseseră extinse! Administrația condusă de Sorin Cîrjan a fost prima care a dat atenție acestei investiți, peste 12.000 ml. de rețea fiind realizați până la finalul anului în curs. Totodată, extinderea rețelei de iluminat în cartierul Bariera Focșani și devierea inițială a rețelei, a permis pe de o parte branșarea la rețeaua publică a cetățenilor, precum și eliberarea de sarcini a peste 50 de locuri de casă care vor fi încredințate râmnicenilor până la finalul anului.

SE AMPLASEAZĂ PLATFORMELE ÎNGROPATE DE DEPOZITARE A DEȘEURILOR!

În ce privește salubrizarea și mediul, odată cu delegarea prin concesiune a serviciului de salubritate, fiecare curte a primit pubele de colectare, în timp ce în zona blocuri, prin intermediul asociațiilor de proprietari, se realizează colectare prin intermediul “sacului galben”. Acest fapt a produs o eficiență în colectare între 8-10%. O măsură importantă, mult așteptată de râmnceni, este amplasarea PLATFORMELOR ÎNGROPATE DE DEȘEURI. Până în prezent au fost amplasate 4 platforme, iar începând de săptămâna aceasta vor fi amplasate alte 18 platforme. Practic, colectarea în zonele de blocuri se va realiza în mod exclusiv selectiv, iar fiecare cetățean va beneficia de o cartelă pentru accesarea pubelelor.

SE ÎNCHIDE DEPOZITUL MUNICIPAL DE DEȘEURI!

O investiție urgentă a fost începută, în condițiile în care Depozitul Municipal face parte din clauza de infringement aplicată României de Comisia Europeană pentru nerespectarea condițiilor de mediu. Lucrările sunt unele de mare amploare și se vor întinde timp de un an, în timp ce valoarea investiției depășește 2 milioane de euro.

SE ASFALTEAZĂ STRĂZI ȘI ZONE IMPORTANTE!

În ultimul an, străzi importante din municipiu au fost asfaltate, în perioada 2016 – 2020 asfaltându-se cel mai mare număr de străzi din bugetul local: 26, la care se adaugă un număr de 25 de parcări și peste 8 kilometri de trotuare. A fost modernizată de curând și zona din spatele fostului Cinematograf. În perioada următoare, din fonduri europene și guvernamentale deja aprobate, vor fi asfaltate în Râmnicu Sărat peste 100 de străzi, în toate cartierele municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =