FORT ATRAGE ATENȚIA: ,,TRANSPORTUL GRATUIT AL ELEVILOR – HAOS TOTAL!”

0
422
Foto cu caracter ilustrativ

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) atrage atenția guvernanților că transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier. Și asta din cauza mai multor neclarităţi din prevederile legislative emise de Guvern, în urma cărora operatorii de transport nu au certitudinea că vor primi contravaloarea serviciilor prestate, menţionează reprezentanții FORT. De asemenea, Federația mai atrage atenţia Guvernului că prevederile HG 435/2020 nu impun unităţilor de învăţământ obligativitatea de a plăti facturile emise de operatorii de transport.

,,Transportul gratuit al elevilor este imposibil de asigurat, deoarece nu exista nicio garantie in ceea ce priveste decontarea sumelor aferente calatoriilor gratuite catre companiile de transport pasageri. De aceasta situație se fac vinovați atât cei ce au redactat în secret și lipsit de transparență procedura de reglementare a decontarii, reglementata de HG nr. 435/2020 cât și personajele ce au încercat să își atragă capital de imagine, pe acest subiect.

Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., a transmis Ministerului Dezvoltării o adresă menită să genereze clarificarea următoarelor aspecte pe care nici elevii și nici directorii unitățiilor de învățământ, nu le cunosc. Astfel, în procedura de reglementare a decontării, reglementată de HG nr. 435/2020, nu se prevede faptul că adeverința emisă de unitatea de invătământ pentru elevi, trebuie să ateste faptul că aceștia nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu pentru a beneficia de transport gratuit”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =